Overheid helpt kleine ondernemers in nood

De coronacrisis treft inmiddels ook veel schildersbedrijven. De overheid heeft meerdere regelingen in het leven geroepen, waar zzp’ers en mkb’ers gebruik van kunnen maken. Heb jij ook recht op compensatie? En hoe dan? De Betere Schilder zet alle belangrijke informatie op een rij.

Mijn opdrachtgevers annuleren opdrachten; wat nu?

Heb jij bezorgde opdrachtgevers aan de lijn gehad die zich afvragen of hun opdracht wel door kan gaan? Door de coronacrisis zal het aantal nieuwe klussen de komende maand dalen. Misschien heb je zelfs al te maken gehad met opdrachten die zijn geannuleerd! Hoe ga je hier mee om? De Betere Schilder geeft advies.

Verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid... Moet dat nou?!

In 2024 moeten ruim 1 miljoen zzp’ers in Nederland zich verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Daar hebben de sociale partners op hoofdlijnen een akkoord over bereikt. Afhankelijk van het inkomen is een schilder maandelijks maximaal 220 euro bruto per maand kwijt aan premie. De Betere Schilder vroeg partner Peter van Zunderen naar de gevolgen.

Enquête wijst uit: schilders omarmen duurzaamheid

Uit een enquête van De Betere Schilder blijkt dat 70% van de schilders duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan. Volgens Nick Polm, De Betere Schilder, speelt dit thema wel degelijk onder de leden. “Het gaat daarbij niet alleen maar over groene verf, maar ook over duurzaamheid in de vorm van levensduur van de verf en de inhoud van het vak. We merken dat dat erg leeft.” Daarom besteedt De Betere Schilder in dit nummer van Ons Vak extra aandacht aan duurzaamheid.

Vier tips om fit te blijven tot aan je pensioen

Door de steeds verder opschuivende AOW-leeftijd wordt het voor schilders steeds belangrijker fysiek en mentaal gezond te blijven. Voor de meeste schilders ligt de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels al rond 67 jaar. Vraag jij je ook wel eens af hoe je het vol gaat houden tot die leeftijd? We geven vier tips om vroege arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Betrek oudere werknemers bij je bedrijf: coaching en afwisseling

Niet alleen werknemers hebben er belang bij om fit te blijven tot aan hun pensioen, ook werkgevers! Vanwege het tekort aan personeel is het een uitdaging voor bedrijven om oudere werknemers betrokken te houden. “Met een andere rol, coaching en afwisseling creëren wij een vangnet voor hen”, aldus Richard Dubbelman.