CORONA 2.0:

BEN JIJ VOORBEREID?!


De temperatuur daalt, schilderklussen verplaatsen zich steeds meer naar binnen en het coronavirus is bezig aan een opmars. Wat nu?! Kun je wel doorwerken? Tuurlijk, dat gaat lukken! Met deze acht tips ben je goed voorbereid op een nieuwe coronagolf.

Voordat je aan een klus begint: overleg met de opdrachtgever. Geef aan welke maatregelen je treft, hang deze pdf op en bespreek hoe je de risico’s vermijdt. Eerst duidelijkheid, dan pas handen uit de mouwen!

Werk op de juiste plekken. Haal opdrachten naar voren en kies als het kan voor rustige plekken waar je met genoeg afstand kunt werken. Een leeg kantoor vanwege thuiswerkend personeel? Dit is jouw kans!

Zorg dat er genoeg materieel, gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn, zodat je ze niet hoeft te delen met collega’s. Zo voorkom je dat je elkaar besmet en je bedrijf stil komt te liggen.

Besmettingsgevaar loop je op én om de werkplaats! Denk aan deurklinken of schakelaars bij een bezoek aan het toilet. Vraag de klant deze schoon te houden. Meer toiletten? Houd ze uit elkaar. Ook handig: deze deurstopper!

Schilders zijn harde werkers. Bikkels. Die laten zich doorgaans niet tegenhouden door een verkoudheidje. Nou, nu dus even wel. Ga niet bikkelen, maar wees eerlijk naar jezelf en blijf thuis bij milde klachten.

Maak online kenbaar hoe jouw bedrijf omgaat met corona. Plaats een update op je website en sociale media. Zo weten je potentiële klanten dat ze ook in deze tijd met een gerust hart een schilder in kunnen huren.

Als je geconcentreerd werkt, kun je natuurlijk de coronamaatregelen even uit het oog verliezen. Wijs daarom een ‘coronaverantwoordelijke’ aan op de werkvloer die het coronaprotocol in de gaten houdt.

Komt je schildersbedrijf toch (deels) stil te liggen? De overheid helpt getroffen ondernemers. We hebben daarom een overzicht gemaakt van alle regelingen die voor zzp’ers en mkb’ers van kracht zijn.

Tekst: Stan Kemps | Beeld: Pixabay

Tekst: Stan Kemps | Beeld: Pixabay