Help, hoe doorstaat de branche de gevolgen van de coronacrisis?

“We zien al jaren een stijging in de vraag naar schilders,” sprak marktonderzoeker Stephane Mennen eind vorig jaar in Ons Vak. Niemand voorzag toen de coronacrisis... Hoe staat de branche er nu voor? En wat zijn de verwachtingen? Mennen: “Het was al druk en tijdens de eerste coronagolf is het ook druk gebleven.”

De Betere Schilder ontwikkelt tool voor eenvoudig aanvragen RI&E

Heb jij je Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) al op orde? Wanneer je als schildersbedrijf gezag voert over iemand is dit wel verplicht. En de boetes zijn fors! Speciaal voor onze leden ontwikkelde De Betere Schilder samen met Human Invest de EufoRI&E, een online tool die je eenvoudig door de stappen heen helpt.

De miljoenennota: wat verandert er komend jaar voor jou?

Prinsjesdag is alweer even achter de rug en de plannen van de overheid zijn gepresenteerd. Het kabinet wil beter, eerlijker en duurzamer uit de crisis komen. Maar wat zijn voor ondernemers de belangrijkste belastingwijzigingen uit het Belastingplan 2021? De Betere Schilder zet ze voor je op een rij.

Samenwerking tussen ANZA Pro en De Betere Schilder

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder gaat een langdurige samenwerking aan met Anza Pro, fabrikant van professioneel schildergereedschap. De samenwerking wordt vanaf november extra kracht bijgezet met een campagne.

Nieuwe cao moet werknemers langer gezond houden

Alle werkgevers zijn sinds 4 september verplicht een premie af te dragen ter bevordering van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit heeft het ministerie van SZW bepaald in de cao Uitvoeringsregelingen voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf (USAG).