AERDENHOUT

Metamorfose van 'n villa

Elke vakschilder heeft zo nu en dan een project om van te watertanden. Ons Vak, het digizine van De Betere Schilder, brengt deze juweeltjes in beeld. Zo gaf Jeroen Goorsenberg een villa in Aerdenhout een nieuwe uitstraling.

De historie

Jeroen: “Deze prachtige villa ligt in Aerdenhout, een luxe gemeente in de buurt van Zandvoort. Onze opdrachtgever heeft de villa gekocht en eerst het een en ander verbouwd. Zo is lage kap bij de voordeur

aangepakt en is er een nieuwe pui in gezet. Er is ook een nieuw rieten dak op gekomen. Aan de binnenzijde zijn diverse aanpassingen gedaan en de afwerkstaat is ontworpen door een binnenhuisarchitect.”

De staat

Jeroen: “De woning stond redelijk goed in de verf, maar sommige verflagen waren slecht aangebracht. Waarschijnlijk is er bij de laatste schilderbeurt snel een kwast overheen gehaald, zodat het er voor het oog netjes uitzag. Helaas was hierdoor op veel plaatsen een slechte hechting . De slechte lagen hebben wij verwijderd en is er een nieuw drie laags systeem opgebouwd.”

Het vakwerk

Jeroen: “Het mooiste aan zo’n project is de hele metamorfose. Het verschil dat we realiseren tussen start en oplevering. Alle raamkozijnen waren wit en hebben we donkergrijs geschilderd. Dat geeft het huis en andere uitstraling. Zelf loop je er elke dag doorheen, dus zie je de veranderingen minder. Maar als je alleen op de eerste en de laatste dag zou langskomen, dan denk je bijna: is dit nog wel dezelfde woning?”

De vakman

Jeroen: “Het leuke van schilderen is dat je continu bezig bent om het pand een stukje mooier te maken voor de mensen. Alles wat je doet, brengt voor hen een zichtbare verandering teweeg. Kwaliteit is daarom voor ons heel belangrijk.

Ik wil dan ook dat klanten vooral voor ons kiezen, omdat we goed schilderwerk afleveren, en niet omdat we prijsknallers aanbieden.”

Tekst: Stan Kemps | Beeld: Jeroen Goorsenberg

Tekst: Stan Kemps | Beeld: Jeroen Goorsenberg