EINDHOVEN

VILLA IN DE STEIGERS

Elke vakschilder heeft zo nu en dan een project om van te watertanden. Ons Vak, het digizine van De Betere Schilder, brengt deze juweeltjes in beeld. Zo moest René Kremers flink in de steigers voor dit project in Eindhoven.

De historie

René: “Het is een vrijstaand huis uit de jaren ’90. Het staat in Eindhoven in een wijk met alleen maar grotere huizen. We zijn er in totaal ongeveer een maand mee bezig geweest.

We hebben bijna alles aangepakt. Van texwerk tot spuitwerk en van binnen tot buiten. Ondanks dat we meestal huizen uit het duurdere segment schilderen, was dit ook voor ons een groot project.”

De staat

René: Het huis was toe aan een grote schildersbeurt. We hebben de binnen- en buitenkant gedaan, maar we kwamen in eerste instantie alleen voor de buitenkant. Dat was minimaal tien jaar niet gedaan, maar de klant was er op tijd bij. Toen we het buitenschilderwerk en de gevels hadden gedaan, besloot de eigenaar dat hij ook binnen alles wilde laten doen.”

Het vakwerk

René: “Voor dit project hebben we bijna alle technieken gebruikt. Van het latexspuiten van de plafonds tot het behangen en lakspuiten van de kozijnen. Aan de buitenkant hebben we alles getext. Daarvoor gebruikten we Copperant, een milieubewuste verf, dat wilde de klant graag. Dat doen we altijd eerst: om de tafel met de klant. Wij geven kleuradvies en bekijken wat het beste past bij dit interieur. Zo komen we altijd met een passend advies, waar de klant centraal staat.”

De vakman

René: “Doordat we meestal wat duurdere huizen schilderen, kunnen we echt mooie dingen maken. Dat betekent dat de klant kritischer is, maar we leggen die lat zelf ook hoog.

Binnen het team controleren en corrigeren we elkaars werk. Als ik de deur na een klus dichttrek en ik weet dat we er alles aan gedaan hebben, ben ik tevreden.”

Tekst: Stan Kemps | Beeld: René Kremers

Tekst: Stan Kemps | Beeld: René Kremers