TIPS & TRICKS
Hoe schrijf je een goede vacaturetekst?
Veel tekst, weinig tekst? Het salaris wel of niet benoemen? Wat zet je nou eigenlijk allemaal in een vacaturetekst? En nog belangrijker: wat maakt dat een schilder jouw tekst dusdanig interessant vindt dat hij of zij klikt op de ‘solliciteer hier’ knop. Wij vroegen het aan Nick Hintzen (professional in de uitzendbranche) en Iris van Buren van TIEN.Agency (marketingbureau met veel ervaring in wervingscampagnes). Twee mooie partijen om alle tips & tricks bij uit te vragen waardoor jij na dit artikel de perfecte (én wervende) vacaturetekst schrijft.
Nick Hintzen Partner Betere Schilder
De markt is anders
‘’Waar vroeger vacatures vervuld werden, zien we dat deze nu in sommige gevallen het hele jaar door open staan’’, vertelt Nick. De vraag vanuit de markt is groot, waardoor Nick vaak meerdere schilders kan plaatsen op één openstaande vacature. Wat dat betreft is de markt flink veranderd en is het schrijven van een goede vacaturetekst essentieel geworden in het hele wervingsproces.
''We zien dat er 45% meer sollicitanten reageren, wanneer je duidelijk bent over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.''
- Iris van Buren
Tips voor jouw teksten
‘’Maak in ieder geval nooit iets mooier dan dat het daadwerkelijk is’’, vervolgt Nick zijn verhaal. Het is één van de belangrijkste voorwaarden bij het samenstellen van jouw vacaturetekst. Zorg ervoor dat alles wat jij verkondigt, ook waargemaakt kan worden. Dat voorkomt teleurstellingen en korte dienstverbanden. Daarnaast zijn er een aantal tips die je direct heel gemakkelijk kunt doorvoeren:
Iris van Buren TIEN.agency
Wat zien we in andere branches?
Erg interessant om ons ook eens in andere branches te verdiepen, want wellicht kunnen we hiervan leren. Marketeer Iris van TIEN.Agency heeft ervaring met diverse wervingscampagnes in onder andere de sport & installatietechniek. ‘’Ook in deze branches zien we een aantal belangrijke factoren die een grote invloed hebben op of iemand wel of niet solliciteert’’, vertelt Iris. Hier zetten we de belangrijkste op een rij: