Recordaantal schildersbedrijven en zzp’ers geregistreerd bij KVK

De Kamer van Koophandel registreerde in kwartaal 1 van 2022 bijna 14.400 schildersbedrijven, een record. Het aandeel zzp’ers binnen de branche steeg met 15% tot 13.000. Opvallend, omdat enkele nieuwe regels nadelig uitpakken voor eenmanszaken. Zo is de zelfstandigen aftrek verlaagd met € 360 en worden zzp’ers vanaf 2024 verplicht een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Boetes voor bedrijven bij ontbreken register gevaarlijke stoffen

De arbeidsinspectie treedt strenger op tegen bedrijven die de registratie van gevaarlijke stoffen niet op orde hebben. Kwam je er voorheen nog met een waarschuwing vanaf, nu krijgen bedrijven die in gebreke zijn direct een boete. Het register gevaarlijke stoffen is onderdeel van de wettelijke verplichte RI&E voor bedrijven, waar leden van De Betere Schilder kosteloos gebruik van kunnen maken.

(Eerder) Stoppen met werken? Dat kan, wel onder voorwaarden…

Met de komst van de nieuwe cao zijn er twee regelingen in het leven geroepen om het ziekteverzuim in de schildersbranche te beperken: de RVU (regeling vervroegd uittreden) en het Generatiepact (minder werken). Goed nieuws voor werknemers, voor werkgevers is het financieel minder goed nieuws. Om de regelingen te bekostigen stijgt de werkgeverspremie van 0,50% naar 3,42%.

Copperant voegt nieuwe biobased producten toe aan verspuitbare Altra lijn

Met de Altra Grondverf en de Altra Finish voegt Copperant twee biosbased producten toe aan het spuitverf segment. De groene verfproducent biedt zo met de Altra-lijn een duurzaam alternatief aan schilders, die spuitapplicaties hebben opgenomen in hun dienstenpakket, en de circulaire bouw. Naast de bestaande muurverf, primer en Altra White zal op korte termijn ook Altra Finish Hoogglans worden toegevoegd aan het assortiment.

Géén UBO-registratie? Onderneem nu nog actie en voorkom bezoek van BEH

Sinds 27 maart 2022 zijn ruim 1,5 miljoen organisaties verplicht om ingeschreven te staan bij het UBO-register. Met de registratie van bedrijven als Ultimate Benificial Owner (UBO) wil de overheid fraude, witwaspraktijken en financiering van terrorisme tegengaan. UBO-plichtige organisaties die zich nog niet hebben ingeschreven zijn in overtreding en kunnen een geldboete tegemoetzien van Bureau Economische Handhaving (BEH).